Henning Langberg
Smerter i akillessenen
 
C-sock er udviklet på baggrund af videnskaben omkring seners opbygning, udseende og reaktionsmønstre. Der er bl.a. hentet erfaring fra ultralydsscanninger. Via specielle ultralydsteknikker har vi fået indsigt i vævets reaktion under belastning. Det er erfaringen fra disse undersøgelser, som er taget i brug under udviklingen af den specielle kompressionszone.
 
Læs mere lille pil
Cand. Scient, fysioterapeut, dr. med., ph.d. Henning Langberg.
scanningsbilled 1
Billedet illustrerer en scanningssituation af en normal akillessene. Til højre i billedet ses overkanten af hælbenet (hvid tom pil), og de fyldte hvide pile markerer henholdsvis over- og underkanten af akillessenen. Akillessenen er ensartet i tykkelsen og har en fin fibrillær opbygning.

Nedenstående ultralydsbilleder er eksempler på situationer, hvor C-sock kan anvendes, og hvordan forskellige akillessener ser ud:

Normale akillessener:

C-sock kan her anvendes som en del af forebyggelsen af overbelastningsskader. Ved anvendelse af strømpen under aktivitet sikres en kontinuerlig kompression, hvilket hindrer "hævelse" af senen under belastning.
billed - 1

 Akillessenebetændelse:

Ved syge, inflammerede akillessener ses øget karaktivitet (illustreret ved farverne inde i selve akillessenen). C-sock er med til at mindske karaktiviteten ved en kontinuerlig kompression over akillessenen via den specialdesignede kompressionszone.

billed - 2